Ķirbju kēksiņi ar Magmum iebiezināto pienu
24. oktobris, 2024 pl. 16:27,
Nav komentāru
Palutini sevi un savus mīļos ar gardām kūciņām, kuru sastāvā ir ar ķirbju biezenis un iebiezināta piena krēms!
Lai pagatavotu 12 gardas kūciņas, būs nepieciešams:
- 175 g cukurs
- 60 ml augu eļļa
- 1 ola
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts
- 100 g milti
- 35 g kakao pulveris
- 1/2 tējk. soda
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- 1/4 tējk. sāls
- 150 ml stipra kafija (atdzesēta)
Krēmam nepieciešams:
- 250 g nesālīts sviests (istabas temperatūrā)
- 200 g Magmum iebiezināts piens ar cukuru
- 130 g ķirbju biezenis
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts
- 1 1/2 tējk. ķirbju pīrāga garšvielu (pagatavo, sajaucot kopā maltu kanēli, ingveru, muskatriekstu, krustnagliņas un nedaudz melno piparu)
Pagatavošana:
- Lielā traukā kopā liek cukuru, eļļu, olu un vaniļas ekstraktu un kārtīgi saputo līdz masa kļūst vienmērīga.
- Citā traukā iesijā kakao, miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli.
- Pakāpeniski sauso sastāvu un kafiju iemaisa olu masa, izveidojot plūstošu mīklu.
- Sagatavo keksiņu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un tos piepilda 2/3 līdz augšmalai.
- Cep 160 °C 20-25 min. Gatavās kūciņas atdzesē un tikmēr pagatavo krēmu.
- Lielā traukā saputo sviestu, līdz tas kļūst gaisīgs, pievieno Magmum iebiezināto pienu un vaniļas ekstraktu, turpina miksēt aptuveni 3 min. Krēmam jābūt stingram un gaisīgam.
- Krēmam pievieno ķirbju biezeni un garšvielas un turpina miksēt līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi iemaisītas.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali un dekorē kūciņas.
Kūciņas var uzglabāt leduskapī līdz 4 dienām. Bet, ar tasi gardas tējas, tās pazudīs nemanot!